2S2C staat voor SCHOTANUS SUPPLY CHAIN CONSULTANCY en is opgericht in 2017. Als Master in de Bedrijfskunde ben ik opgeleid als generalist, maar heb ik me daarnaast in de afgelopen jaren gespecialiseerd in Supply Chain vraagstukken. Mijn focus ligt veelal op proces- en organisatieverbetering, warehouse- en transportengineering en WMS-systemen.

In 2002 begon ik in de accountancy. Na een aantal jaar maakte ik de overstap naar de wereld van logistiek dienstverlening.

Van 2006 tot 2017 was ik werkzaam voor Veenstra|Fritom BV in Heeg, een logistiek dienstverlener met ca. 140 FTE en ruim 100 trekkende eenheden. Achtereenvolgens was ik eindverantwoordelijk voor de warehouse-operatie, logistic engineering en de bedrijfsvoering (MT-lid).

Als Logistic Engineer in mijn vorige functie, kwam ik bij veel logistieke en productiebedrijven over de vloer. Ik zag dat er veel behoefte bestaat aan logistieke en bedrijfskundige, onafhankelijke kennis. Bij veel bedrijven ontbreekt simpelweg de tijd en de kennis om logistieke en organisatiebrede verbeteringsprojecten op te starten. Ik spring hier op in.

Mijn persoonlijke kracht van zit vooral in mijn diepe analytische vermogen en doorzettersmentaliteit in combinatie met Friese nuchterheid. Waar je aan begint, doe je goed en maak je af. Qua kennis beschik ik over een de juiste balans in supply chain/logistiek, proces/ICT-kennis en het managen/uitvoeren van projecten.

Inmiddels heb ik lange ervaring in het begeleiden en het geven van adviezen aan ondernemers en ondernemingen uit verschillende branches. Daarnaast beschik ik over een eigen netwerk van kennisspecialisten waarmee ik samenwerk en kennis en ervaring uitwissel. Naast regelmatige studie blijf ik zo up-to-date op het gebied van wet -en regelgeving en moderne bedrijfsvoering van ondernemingen. Door mijn dagelijkse contacten met ondernemers ben ik op de hoogte van wat er speelt in het mkb en weet ik wat u als ondernemer bezighoudt.

MISSIE

2S2C biedt haar klanten de beste oplossing voor logistieke vraagstukken. 2S2C levert hen een complete, onafhankelijke en betrouwbare oplossing, tegen de beste voorwaarden. 2S2C onderscheidt zich door haar onafhankelijkheid, haar brede logistieke netwerk en de combinatie tussen logistieke en bedrijfskundige kennis.

VISIE

2S2C is de logistieke en bedrijfskundige gids voor ondernemers en managers. 2S2C wil samenwerken, kennis en ervaring delen en zo bijdragen aan de structurele professionalisering van organisaties.

DOELGROEP

2S2C richt zich op (middel) grote MKB-bedrijven in Nederland, waarvan het management zich realiseert dat er op logistiek gebied ‘iets moet veranderen’, maar waarbij het zelf niet helemaal of helemaal niet duidelijk voor ogen heeft wat en hoe dat moet veranderen.

Daarnaast kan 2S2C ook worden benut voor interim-management, waaronder de tijdelijke inzet van een supply chain manager of -directeur of projectmanager voor de grotere logistieke projecten en procesverbeteringen.